marți, 31 martie 2009

cu alineat.

Aseară mă gândeam la ceva. Nu-mi amintesc la ce şi asta e ciudat fiindcă m-am gândit mult. Am întors problema pe toate feţele, atât de meticulos încât... mi-a fost imposibil să ţin minte. M-am încurcat în propriile detalii.
Important e că zâmbeam şi zâmbeam din inimă. De mult nu s-a mai întâmplat asta.
Dacă fiecare gând al meu ar rămâne tipărit undeva, atunci chiar aş fi capabilă să scriu - cum o numeşte Cărtărescu - Cartea! Fiindca nu este orice, ci Cartea! Ahh, mărcar de-aş scrie Versul, orice, dar gândurile cele mai năstruşnice îmi vin din mers, când mă plimb singură şi pot reflecta. Într-o zi, o să-mi iau un caiet şi un creion şi o sa ma plimb cu ele în mână şi la fiecare gând năstruşnic am să mă aşez pe-o băncuţă, pe-o bordură, pe asfalt - nici nu contează (in contextul meu aveţi voi mare dreptate) - şi-am să scriu!
Într-o zi, toţi ne vom scrie Cartea, unii-n culori, alţii-n cuvinte, în piatră sau în amintiri...



E.M.I.L - Ramas bun

7 comentarii:

Grațiela spunea...

Alţii în suspine, regrete sau... remuşcări?

Unknown spunea...

e ciudat cum toata lumea tinde sa raspunda decat la ce e la sfarsitul textului...

...

Pot sa o scriu in pufuleti si aer?

;;)

Joc de nuanţe spunea...

Fiecare cum vrea sau poate. :)

Constantinov Rada spunea...

Nu vreau sa fiu pesimista, dar daca exista, prin absurd, cineva care nu poate sa'si scrie Cartea, nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu are nimic de scris?[frumoasa creatie.ajunge direct la cititori.:>>:D<]

Joc de nuanţe spunea...

Un astfel de om e o legumă. Cartea e pur şi simplu a trăi. Nu trebuie neapărat să iei o foaie şi un pix, decât dacă îţi place să scrii. Cartea e echivalent cu viaţa. Până şi un schizofrenic îşi "scrie" Cartea, uneori mai frumoasă decât a unui geniu, din păcate - sunt multe Cărţi care nu ne este dat să le citim vreodată - fiindcă oamenii mor, doar scriitorii de cărţi rămân etern în viaţă - dacă mă înţelegi. :)

Constantinov Rada spunea...

De inteles, te inteleg.Fiecare intelege cum poate.:D

Joc de nuanţe spunea...

Cum poate sau ce vrea. :p