luni, 29 septembrie 2008

senzaţii.gânduri.sau doar o părere.

Nu ştiu dacă vouă vi s-a întâmplat aşa ceva, însă mie da, şi nu de puţine ori.
Mă trezesc având senzaţii noi, pe care, deşi le recunosc, nu le înţeleg. M-am trezit de multe ori căutând în dicţionar sensul unor cuvinte pe care le ştiu deja, dar pe care atribuite direct persoanei mele nu le prea pot percepe, asta fiindcă mă indoiesc de autenticitatea lor, autenticitatea senzaţiilor acelora. Poate fiindcă sunt noi, poate fiindca e prima oară când le întâlnesc. Dar nu e general valabil. Ţi se întâmplă de mai multe ori în viaţă să te îndrăgosteşti - fie de o persoană, de o melodie, de un obiect sau de orice altceva, tu şti mai bine. Dar senzaţia e diferită de fiecare dată. Uneori, atât de diferită că te întrebi dacă nu cumva confunzi senzaţiile şi te apuci şi cauţi ca prostul prin dicţionare, sperând să înţelegi ce ţi se întâmplă de fapt. Deşi şti, tu şti sigur ce se întâmplă, dar tot ţi-e frică, o frică de neînţeles că te-ai putea înşela, că senzaţia asta nu e a ta, sau dacă e a ta nu înseamnă ceea ce tu crezi iniţial că înseamnă - e altceva!
Atâtea lucruri rămân de neînţeles, atâtea senzaţii ne vor juca pe veci pe degete, atâtea gânduri vor apărea subit şi ne vom întreba dacă sunt chiar ale noastre.
Nu de multe ori m-am simţit ca un pion, un pion nesemnificativ pe imensa tabla de şah a vieţii, aşteptând ca cineva să-mi îndrume următoarea mişcare. Şi oare, dacă e chiar aşa, şi nu sunt decât o piesă a unui joc, oare cum vom şti când cineva a câştigat? Şi oare o vom lua de la capăt sau totul se va termina şi vom fi aruncaţi cu toţii într-o cutie împânzită de senzaţii în alb şi negru...

Song of the day:
Cedry2k-Capcanele timpului
Lyrics of the day:
Nu mai vorbesc, nu mai fac nici un gest, nu mai zâmbesc
Noapte de noapte, rupt de realitate


2 comentarii:

Unknown spunea...

Nu vei sti cand s-a terminat decat atunci cand va fi prea tarziu, pentru ca aste e firea omului-sa fie manipulat de ce e in jurul lui, de cei mai puternici. Romanii sunt plictisiti de viata si de aceea nu le mai pasa ce se intampla cu ei, e bine asa, sa traiasca in sucul lor propriu...

De indragostit cu adevarat nu te indragostesti decat o singura data in viata, si atunci iti vei da seama pentru ca va fi ceva cu adevarat special:)

Joc de nuanţe spunea...

Da, probabil. Era doar un exemplu. Nu prea le am cu "loveleala".