miercuri, 11 februarie 2009

Zbor

Urci pe scări translucide, dacă priveşti în jos să-ţi poţi aminti de unde ai plecat, dar ţie nu îţi pasă, tu priveşti doar în sus şi alergi cu disperare către ceva ce nu cunoşti. E un drum fără sfârşit acesta şi tu nu vrei să înţelegi, ţi-ai propus să ajungi în capăt de tot. Vise infantile. Încă n-ai dat de realitate, eşti blocat acolo-n lumea ta.
Am auzit că dacă închizi ochii şi îi ţii închişi destul de strâns că îţi poţi lua zborul, dar trebuie să îi ţii închişi tot timpul zborului şi să vezi doar cu mintea, căci de îi vei deschide te vei speria şi vei cădea la loc pe pământ. Mulţi au reuşit să facă asta, dar nu foarte mult timp, căci au căzut. Erau persoane fără imaginaţie prea multă, ar spune cineva, răutăcios şi tu te-ai încrunta, dar cred că are dreptate. Eşti prea raţional pentru lumea asta. Ai impresia că totul e atât de palpabil, dar singurul motiv pentru care e aşa e pentru că tu şi palpabilul ăsta sunteţi una şi aceeaşi materie, dacă aţi fi materii diferite atunci nu ai mai putea atinge nimic, mână ţi-ar trece prin materia asta acum aşa bine cunoscută şi s-ar putea contopi ducând la o reacţie chimică ce ar duce la apariţia altei materii sau ar putea pur si simplu să treacă prin ea şi atât.
Toţi avem imaginaţie fiindcă fără imaginaţie n-am putea vedea lumea, dar unii o văd mai clar, alţii mai puţin clar, alţii nu o văd deloc, iar unii nu vor să o vadă, dar toţi îsi imaginează până la un anumit punct tot.
Visele sunt toate din acelaş material, visele sunt din acelaş material ca lumea asta care ne e nouă atât de tangibilă. Închide ochii strâns şi ia-ţi zborul. Vei înţelege.

5 comentarii:

Adina spunea...

Inceputul cu scarile acelea imi aduce aminte de un episod din Tom si Jerry.
"Visele sunt toate din acelaş material, visele sunt din acelaş material ca lumea asta care ne e nouă atât de tangibilă. Închide ochii strâns şi ia-ţi zborul. Vei înţelege."Daca visele sunt din acelasi material ca si lumea,inseamna ca traim intr-un vis?
Idea cu inchide ochii imi aduce aminte de Peter Pan:)) O sa inchid ochii si...up I go!
Oricum,imi place ce ai scris...pare putin mai diferit decat proza de pe blog de pana acum si implicatul si neimplicatul pot sa nu mai sughite acum.

Joc de nuanţe spunea...

Da, le-am dat o pauză de la sughiţat.

Nu cred că trăim în vis sau nici măcar în lumea asta, ci ele trăiesc prin noi. :)

PlasticFantastic spunea...

'Ai impresia că totul e atât de palpabil, dar singurul motiv pentru care e aşa e pentru că tu şi palpabilul ăsta sunteţi una şi aceeaşi materie, dacă aţi fii materii diferite atunci nu ai mai putea atinge nimic, mână ţi-ar trece prin materia asta acum aşa bine cunoscută şi s-ar putea contopi ducând la o reacţie chimică ce ar duce la apariţia altei materii sau ar putea pur si simplu să treacă prin ea şi atât.'

M-ai pierdut la faza asta. :-/

Si mie imi aduce aminte tot de faza cu Peter Pan. :D

Joc de nuanţe spunea...

Era o diferită percepere a lumii, adică toată lumea e ceva - un singur lucru, ceva finit, care nu începe și se termină undeva, ci doar există, iar faptul că noi ne diferențiem unii de alții este o simplă percepție. De parca oamenii ar fi mai multe gânduri din capul unui om. Toate gândurile se formează la fel, doar că în conținut sunt diferite. Prea mi se pare că așa aiuresc mai tare ideea, decât să o fac înțeleasă.

Get. spunea...

Mie de ce nu-mi aduce amine de Peter Pan? :|

ma face sa ma gandesc la Mary Poppins :-?

oricum, Heli :> stii tu